10/11/11

"Ενωτική Κίνηση" ο νέος σχηματισμός που ιδρύθηκε χθες κυρίως από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Την ίδρυση της «Ενωτικής Κίνησης» ανακοίνωσαν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εξέλεξαν μάλιστα και προσωρινή συντονιστική επιτροπή, την οποία αποτελούν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η επίσης ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Κοτσακάς, οι καθηγητές Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Κοτζιάς και Νότης Μαριάς, καθώς και οι Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρης Τσουκαλάς κ.ά. 


Δόθηκε στη δημοσιότητα και μία 14σέλιδη διακήρυξη:

"Προχωρήσαμε σήμερα στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, γιατί πιστεύουμε ότι η πορεία προς την καταστροφή μπορεί να αναταχθεί με δράση και αντίσταση των κοινωνικών δυνάμεων, με την προώθηση μιας εναλλακτικής πολιτικής. Με την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων...
του μόχθου. Με τις αξίες της προόδου και τις δημοκρατικές αρχές οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα των προτάσεών μας. Καθώς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει,  η έξοδος της πατρίδας μας από το Μνημόνιο και τη δίνη της κρίσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτικές ανασυγκρότησης των εθνικών μας δυνατοτήτων και διαπραγματευτικών ικανοτήτων στον διεθνή καταμερισμό εργασίας. Καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους ριζοσπάστες, όλους τους κοινωνικά ευαίσθητους πολίτες, όλους τους γνήσιους σοσιαλιστές, όλα τα κοινωνικά κινήματα, να συμβάλουν μαζί μας και με άλλες προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις στην υλοποίηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου για τη σωτηρία της πατρίδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου