7/11/11

Μας "δουλεύουν" οι Αγγλοι

Νέα, προκλητική για την Ελλάδα εκπομπή εκπομπή του βρετανικού καναλιού "4", με τον πνευματώδη τίτλο «Go Greek for a week», δηλαδή "Γίνε Ελληνας για μία εβδομάδα", ξεκινά απόψε και...
θα εξερευνά τον φορολογικό και συνταξιοδοτικό «παράδεισο» της Ελλάδας που, σε συνδυασμό με τις συνθήκες εργασίας πολλών συμπολιτών μας, φαντάζει εξωτικός σε πολλές αγγλικές οικογένειες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού, στην εκπομπή θα μεταφερθούν πρακτικά τρία «ελληνικά» παραδείγματα:
Μία 54χρονη Βρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας "ομολόγου" της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα, τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.
Ενας οδηγός λεωφορείου, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.
Και τέλος, ένας Βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον "ελληνικό τρόπο", όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.
Παράλληλα με τις προσωπικές εμπειρίες των τριών οικογενειών, ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν για τη φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα που βοήθησαν να βυθίσουν την οικονομία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου