8/11/11

Σε ελεύθερη πτώση ο Καβαλιέρε

Ο πίνακας με τα αποτελέσματα της ιταλικής Βουλής
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ψηφοφορία - κλειδί επί του ισολογισμού του 2010, γεγονός που ερμηνεύεται ως νέα ένδειξη για την...
ανάγκη παραίτησής του. Ο ισολογισμός ψηφίστηκε, καθώς από τη διαδικασία απείχε η αντιπολίτευση, ωστόσο ο Μπερλουσκόνι κέρδισε μόνο 308 ψήφους, λιγότερες δηλαδή από τις 316 απαιτούμενες για να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή που αριθμεί 630 έδρες.
Η αντιπολίτευση υπογράμμισε αμέσως μετά την ψηφοφορία ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.
Ο ηγέτης της Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σημείωσε ότι η Ιταλία βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο να αποκλειστεί από τις αγορές, καθώς οι αποδόσεις των δεκαετών ιταλικών ομολόγων πλησίασαν σήμερα το 7%. «Σας ζητώ κ. πρωθυπουργέ με όλη μου τη δύναμη να λάβετε επιτέλους υπόψη σας την κατάσταση και να παραιτηθείτε», είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, και ο στενότερος σύμμαχός του στον κυβερνητικό του συνασπισμό και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, ανακοίνωσε ότι τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου