7/12/11

Στην κορυφή της διαφθοράς (Αρθρο)

Γράφει ο Μίνως Σαμαράς, Πολιτικός Επιστήμων
Σαν σήμερα, στις 7 Δεκεμβρίου του 2007, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα την τρίτη θέση σε διαφθορά μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Η είδηση προήλθε από σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε το διεθνές Ινστιτούτο Transparency International. Πρώτες χώρες σε διαφθορά, μάθαμε ότι έρχονται η Ρουμανία και η Λιθουανία.
Κι όμως! Αυτή η είδηση...
(Διαβάστε παρακάτω)πέρασε στα «ψιλά». Οι πολιτικοί μας, ακόμα κι αν οι πολίτες (όσοι το έμαθαν) δεν πήραν το θέμα στα σοβαρά, ήταν υποχρεωμένοι να «ταρακουνήσουν» τη χώρα και να προβλέψουν! Να πάρουν μέτρα κατά της μάστιγας της διαφθοράς και της ρεμούλας που βασίλευαν υπεροπτικά από τον θρόνο τους και «σάπιζαν» συστηματικά την "κοινωνία της μίζας".
Δεν το έκαναν, γιατί ήταν οι ίδιοι που υπέθαλπαν την πολιτική απατεωνιά, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Ηταν (και είναι ακόμα) ανίκανοι! 
Και οι ρεμούλες, μαζί με τις πελατειακές σχέσεις, δημιουργούσαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να δημιουργούν) ένα συνονθύλευμα που άπλωνε τα πλοκάμια του παντού και άφηνε το στίγμα μίας πολιτικής που βασιζόταν (και βασίζεται) στη χυδαιότητα της «κονόμας»! 
Τέσσερα χρόνια μετά και υπό το βάρος μίας χωρίς προηγούμενο συγκυρίας, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η νοοτροπία της διαφθοράς άλλαξε έστω και ελάχιστα;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου