13/12/11

Προχόροφ εναντίον Πούτιν στη Ρωσία

 Τον Μιχαήλ Προχόροφ, έναν εργένη, μπον βιβέρ και πάμπλουτο επιχειρηματία θα έχει πλέον αντίπαλο ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές του Μαρτίου για την προεδρία της Ρωσίας. Ο Μιχαήλ Προχόροφ θα προσπαθήσει να στερήσει από τον Βλάντιμιρ Πούτιν τη δυνατότητα να επιστρέψει στην προεδρία με άλλη μία νίκη-περίπατο.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου με την οποία ανακοίνωσε τις προθέσεις του, ο Πρόχοροφ απέφυγε να επικρίνει τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του προέδρου Μεντβέντεφ αλλά απέφυγε και να ταυτιστεί πλήρως και με τα αντιπρωθυπουργικά αισθήματα των διαδηλωτών που βγήκαν το Σάββατο στο δρόμο.
Επισήμανε πάντως ότι «η κοινωνία ξυπνά» και ότι «οι Αρχές που δεν θα ανοίξουν διάλογο με την κοινωνία πρέπει να φύγουν». Όπως είπε, ελπίζει να κερδίσει την υποστήριξη της μεσαίας τάξης.
Για να κατέβει στις εκλογές πρέπει να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια υπογραφές, κάτι που θα είναι καθοριστικής σημασίας δοκιμασία ενόψει των εκλογών.
Η περιουσία του Προχόροφ εκτιμάται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια την οποία απέκτησε στη χαώδη μετασοβιετική περίοδο με επενδύσεις στον τραπεζικό και μεταλλευτικό τομέα. Από το 2010 είναι ιδιοκτήτης της ομάδας των New Jersey Nets.
Παράλληλα, την πρόθεσή του να σχηματίσει φιλελεύθερο κόμμα εξέφρασε και ο Αλεξέι Κούντριν, πρώην υπουργός Οικονομικών και επί πολλά χρόνια συνεργάτης των προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου