12/12/11

Ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα...

Ανοιχτό άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι δεν θα χρειαστούν, εάν ο προϋπολογισμός του 2011 εφαρμοστεί όπως έχει προβλεφθεί...
Πρόσθεσε, όμως, ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους -που είναι και το πιο κρίσιμο για τα δημοσιονομικά μεγέθη- συνέπεσε με μία φάση μεγάλης αβεβαιότητας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ουσιαστικά προεξοφλώντας αποτυχία επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί.
Υποστήριξε, πάντως, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα λήψης και νέων μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα και έθεσε ως προτεραιότητα την περαιτέρω μείωση των δημοσίων δαπανών και ανέφερε ότι το θέμα δεν ετέθη κατά τη σημερινή, πρώτη, συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα την εβδομάδα που ξεκίνησε και μίλησε για δύσκολες συζητήσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, αλλά και την αναθεώρηση του ισχύοντος Μνημονίου -η οποία, όπως είπε, αποτελεί και τη βάση της διαπραγμάτευσης για το νέο πακέτο.
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι οι προγνώσεις του αρχικού προγράμματος δεν επιβεβαιώθηκαν. Οσον αφορά στα εργασιακά, υποβάθμισε τις πληροφορίες που φέρουν την τρόικα να ζητεί επιπρόσθετες ανατροπές, λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, πέραν του άρθρου 37 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου και συμπλήρωσε ότι ισχύουν όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου