11/12/11

Ντόρα: "Συνεργασία με τη Ν.Δ. εάν..."

Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοιχτό η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη «Real News», εφόσον, όμως, όπως επισημαίνει, ο Αντώνης Σαμαράς επιδείξει ρεαλισμό και συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τελευταία προς περισσότερο φιλοευρωπαϊκές θέσεις...
«Εάν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Εκφράζει παράλληλα την άποψη ότι ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια, επισημαίνοντας πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.
Οπως εκτιμά, πλέον υπάρχουν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.
Δηλώνει μάλιστα πως η ίδια θα στήριζε μια κυβέρνηση «που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου