19/12/11

Βόρεια Κορέα: Πέθανε ο μακράν πιο στυγνός δικτάτορας του πλανήτη!

Νέος "αγαπημένος πατέρας" του λαού ο... γιός του!
Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Λι από ανακοπή καρδιάς καθώς ταξίδευε με τρένο προς περιοχή της πρωτεύουσας. Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του από φυσική και διανοητική υπερκόπωση. Ηταν ένας άνθρωπος με χλιδή και προκλητικά πλούτη απέναντι στην εξαθλίωση της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας...
Δεκάδες χιλιάδες αντικαθεστωτικοί... αγνοούνται, την ίδια ώρα που στα κρατικά εργοστάσια, δύο φορές την ημέρα σταματούν για λίγο τη δουλειά προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα του "αγαπημένου πατέρα" και να τραγουδήσουν προς τιμήν του τραγούδια γραμμένα ειδικά γι' αυτόν!
Ο Κιμ Γιονγκ-Λι ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας εδώ και 17 χρόνια, από το 1994, ενώ τώρα θα αναλάβει στην θέση του ο γιός του, Κιμ Γιόνγκ-Ουν. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ο στρατός της Νοτίου Κορέας τέθηκε σε επιφυλακή ενώ υπήρξε και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Λι Μιούνγκ-Μπακ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπάρακ Ομπάμα, προκειμένου να συνεργαστούν στην διαχείριση της κατάστασης στην περιοχή της Κορέας μετά από τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου