13/12/11

Η δικαιοσύνη μίλησε! Αθώοι οι τρεις μαχητικοί δημοσιογράφοι του "peiratikoreportaz"

S: Αμα καταστρέφεσαι και δεν υπάρχει ίχνος συμπάθειας απ’ όσους σε στήριξαν, εσύ φταις!...
Αφού έκανε επί χρόνια μεγάλη ζωή, αφού οι πολιτικοί άλλοτε (με το καλό…) ήταν καλά του φιλαράκια και άλλοτε (με το σκληρό…) κατέληγαν να κάνουν… τεμενάδες μήπως και δεν φτάσουν τα λεφτά τους για να επανεκλεγούν, κάποια στιγμή προχώρησε σε μήνυση κατά τριών δημοσιογράφων του ναυτιλιακού ρεπορτάζ. Εμ, οι Θάνος Λαμπρόπουλος, Πόπη Χριστοδουλίδου και Χάρης Μπόλκας τον χαρακτήρισαν κακοπληρωτή και αφερέγγυο. Ποιόν; Τον… καπετάν Αγούδημο! Μιλάμε για γέλια μέχρι δακρύων! Οι αληθινοί καπετάνιοι (όχι ο Αγούδημος) στη συνείδηση των απλών ανθρώπων είναι πολύ ψηλά. Απλοί, γνήσιοι, φιλοσοφημένοι από τα μαθήματα που τους έχει διδάξει η γαλάζια αγαπημένη και πάνω απ’ όλα… ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Τι δουλειά έχει λοιπόν ο Αγούδημος με κάτι τέτοιους… ασήμαντους;...
Οταν ξεχνάς από πού ξεκίνησες και η ζωή σου εξαρτάται από το πόσα malt whiskey καταναλώνεις, είναι επόμενο να χάνεις τον βηματισμό σου. Και όταν οι άνθρωποι που ‘χεις στη δούλεψή σου θαλασσοδέρνονται με βαπόρια καρυδότσουφλα κι εσύ τους περιφρονείς, λογικό είναι να αντιδρούν. Τους λείπουν τα λεφτά να κοντράρουν το ψέμα, μόνο τον ιδρώτα τους έχουν. Τους λείπουν τα σπουδάγματα και οι φανφάρες, είναι όμως θυμόσοφοι.

Ερχονται λοιπόν τρεις αγωνιστές δημοσιογράφοι να κάνουν απλώς τη δουλειά τους και πέφτουν στον τοίχο της μήνυσης, γιατί τάχατες θίχτηκε ο… καπετάνιος! Και δεν θίγονται οι επιβάτες που τόσα χρόνια μαρτυρούσαν για να πάνε από το ένα νησί στο άλλο; Δεν θίγονται οι κάτοικοι των ξεχασμένων μικρών νησιών που προκλητικά τους αγνοούν και βλέπουν βαπόρι μία φορά την εβδομάδα;… και αν….

Η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου, είναι κόλαφος για όλους όσοι ορέγονται να ελέγξουν και τα blogs. Μαθημένοι από τα σπασίματα της μέσης και τις υποκλίσεις σε βαθμό μη αναστρέψιμης καμπούρας, ορισμένοι φοβούνται ότι μπορεί να ξημερώσει κάποια μέρα και να ακούγονται φωνές ελεύθερες, χωρίς βραχνάδες και αγκυλώσεις στη μνήμη.
Ε, αυτή η μέρα ξημέρωσε! Οπως και οι δημοσιογράφοι του peiratikoreportaz, υπάρχουν δικαστές έντιμοι και με συνείδηση. Που ταρακούνησαν τους βάλτους. Αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου