19/12/11

Νέος "πόλεμος" στην Αίγυπτο με νεκρούς και τραυματίες

Ενας νέος «πόλεμος» εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις μέρες στην Αίγυπτο! Στις πλατείες του Καΐρου, εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση του στρατού από την πολιτική ζωή της χώρας. Η στρατιωτική αστυνομία απαντά κάθε ημέρα βίαια, χτυπώντας αλύπητα ακόμα και γυναίκες...
Επίκεντρο των ταραχών και πάλι η πλατεία Ταχρίρ σε κεντρικό σημείο της πόλης. Διαδηλωτές και στρατιώτες πέταγαν ο ένας στον άλλον πέτρες ενώ ο στρατός έστησε ένα οδόφραγμα για να κρατήσει μακριά από κυβερνητικά κτίρια τους διαδηλωτές.
Παρόλο που λείπει η ένταση των τελευταίων ημερών και οι μεγάλοι όγκοι των διαδηλωτών, οι διαδηλωτές κάνουν πολλές καταγγελίες για την βάναυση συμπεριφορά των στρατιωτών απέναντί τους και ειδικότερα απέναντι σε γυναίκες.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι η στρατιωτική αστυνομία χτυπά βάναυσα κυριως τις γυναίκες διαδηλώτριες. Μάλιστα τις επιθέσεις αυτές καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, ο οποίος δείχνει γυναίκες με σκισμένα τα ρούχα τους να βρίσκονται στο έδαφος, ενώ γύρω τους μαζεμένοι δεκάδες αστυνομικοί να τις χτυπούν, να τις κλωτσούν και να τις τραβούν από τα μαλλιά.
Τα επεισόδια έγιναν σε μικρή απόσταση από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και βιβλιοθήκη με πολλά σπάνια βιβλία η οποία κάηκε ολοσχερώς· το κτίριο κινδυνεύει πλέον με κατάρρευση. Οι διαδηλωτές, που επέρριψαν ευθύνες στο στρατό, έσπευσαν να διασώσουν όσα περισσότερα μπορούσαν από τα αποκτήματά της.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι -οι περισσότεροι από τα πυρά των στρατιωτών καταγγέλλουν οι διαδηλωτές- πέθαναν το τελευταίο τριήμερο και 441 τραυματίστηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου