13/12/11

Εληξε το θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, υπό την απειλή όπλου και μαχαιριών, αποπειράθηκε να δραπετεύσει. Συνεργοί του την προσπάθεια αυτή, ήταν και πέντε ακόμα φυλακισμένοι, μέλη της Οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές. Το επεισόδιο άρχισε περίπου...
στις 6 το απόγευμα, όταν οι εξεγερθέντες επιχείρησαν να αποδράσουν και να περάσουν από το προαύλιο των φυλακών στην κεντρική πύλη, χωρίς όμως να το καταφέρουν, αν και ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να προμηθευτεί όπλο από έναν επισκέπτη.
Επιπλέον, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης συνδέουν τα όσα συνέβησαν εντός των φυλακών με ένα περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια ώρα εκτός αυτών. Συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο τύπου LADA «χτύπησε» 3-4 οχήματα που βρισκόταν στην περιοχή και στη συνέχεια διέφυγε.
Ο γνωστός κακοποιός, ο οποίος εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Τρικάλων, διότι εκδικάζεται μία από τις υποθέσεις που τον αφορούν. Λίγο μετά από τις 11 το βράδυ το περιστατικό έληξε, παραδόθηκαν πιστόλι και τρία μαχαίρια, οι όμηροι ελευθερώθηκαν χωρίς διαπραγματεύσεις και χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου