15/12/11

Ιταλία: Ετοιμη για "Καλό Κουράγιο!"...

Την κατάσταση της οικονομίας και τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας θα εξετάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη εβδομάδα, σε επίσκεψή του στη Ρώμη, η οποία όμως δεν εντάσσεται στο πλαίσιο εποπτείας του ΔΝΤ προς την Ιταλία...
Στην τελευταία συνάντηση των χωρών της G20, η Ιταλία συμφώνησε να δεχτεί την εποπτική βοήθεια του ΔΝΤ όσον αφορά στην πρόοδο των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.
Αρμόδια στελέχη είχαν αφήσει να εννοηθεί στις αρχές Νοεμβρίου ότι το ΔΝΤ θα πήγαινε σύντομα στην Ιταλία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εποπτείας, ωστόσο δεν είχε προγραμματιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και θα συζητήσουν λεπτομέρειες για το μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, David HawleyΠαράλληλα, ο Hawley επανέλαβε πως ενώ το ταμείο προς το παρόν έχει επαρκείς πηγές χρηματοδότησης για τις τρέχουσες δανειακές απαιτήσεις, δεν αποκλείεται να χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια, μια «αύξηση των κεφαλαίων που θα επιτρέψει στο Ταμείο να ανταποκριθεί στο συστημικό της ρόλο, που είναι η διατήρηση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου