10/12/11

Λονδίνο: Οι άστεγοι καταφεύγουν στα λεωφορεία

Καταφύγιο στα νυχτερινά λεωφορεία του Λονδίνου έβρισκαν από την αρχή του χειμώνα εκατοντάδες άστεγοι άνθρωποι στην αγγλική πρωτεύουσα προσπαθώντας να προστατευθούν για λίγες ώρες από το κρύο και τη βροχή...

Την εικόνα αυτή κατέγραψε με την κάμερά του ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Ρόμπερτ Γουλκινς δημιουργώντας μιας ταινία μικρού μήκους, την οποία ανέβασε στο μπλογκ του στη βρετανική «Guardian».
Ο Γουίλκινς ανέβηκε στο λεωφορείο Ν29 το οποίο ξεκινά από την Τραφάλγκαρ και φτάνει ως το Ενφιλντ. Εκεί άνθρωποι ταλαιπωρημένοι με κουρελιασμένα ρούχα και πολύ κουρασμένοι βρίσκουν μια θέση για να ξεκουραστούν και να ζεσταθούν έστω για λίγες ώρες.
Ο Γουίλκινς συνάντησε και μίλησε με τουλάχιστον με 70 αστέγους που βρίσκουν καταφύγιο στα λεωφορεία τα μεσάνυχτα. Τις ώρες αυτές οι ελεγκτές μπαίνουν σπάνια για ελέγχους κι έτσι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να κοιμηθούν για λίγο στη ζεστασιά.
Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει πλέον καθώς ο δήμος του Λονδίνου αντικαθιστά τα γνωστά Bendy bus με πεντακόσια νέας γενιάς στα οποία δεν θα μπορούν να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι.
Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός για τους αστέγους, «Thames Reach», τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταγράψει 214 άστεγους στα βραδινά  λεωφορεία. Το ένα τρίτο είναι από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, το άλλο ένα τρίτο από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι υπόλοιποι είναι μετανάστες, άλλοι νόμιμοι και άλλοι παράνομοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου