11/12/11

Σωστή η στάση του Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, λέει το 62% των Βρετανών

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Βρετανία, το 62% των Βρετανών εκτιμά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δίκιο να αντιταχθεί σε τροποποίηση της Συνθήκης της Ε.Ε. κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών...
Επίσης το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά στις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ, όπως ζητούν πολλοί αξιωματούχοι στους κόλπους του συντηρητικού κόμματος. Παράλληλα, το 48% είναι υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρώπη των 27, ενώ το 37% επιθυμεί την παραμονή σε αυτήν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 48% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ε.Ε. θα διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης, ενώ το 29% πιστεύει το αντίθετο. Επίσης, το 60% πιστεύει ότι το ευρώ θα καταρρεύσει και μόνο το 19% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα διατηρηθεί.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 1.020 άτομα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο. Ο Βρετανός αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νικ Κλεγκ, δήλωσε σήμερα ότι είναι «πικρά απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και ότι είπε στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον πως είναι «κακό για τη Βρετανία», αλλά αρνήθηκε ότι ο συνασπισμός βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου