18/10/11

Γ.Γ. υπ. Προστασίας Πολίτη, ο Λευτέρης Οικονόμου!


Σε αιφνιδιαστικές αλλαγές στις ηγεσίες ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής οδήγησε η χθεσινή παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα. Η παραίτηση...
όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθη για προσωπικούς λόγους και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος στη θέση του τοποθέτησε τον έως πρότινος αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρη Οικονόμου. Είχε προηγηθεί βέβαια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποστράτευσε τον Λευτέρη Οικονόμου για να καταλάβει την εν λόγω θέση, καθώς και τον έως χθες αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στυλιανό Στεφανίδη. Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ο επιτελάρχης, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και της Πυροσβεστικής ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση του Γ. Τασούλα από τη θέση του γενικού γραμματέα του εν λόγω υπουργείου σχετίζεται με τις επιθέσεις που είχε δεχτεί για επέκταση της σύμβασης πυροσβεστικού ελικοπτέρου.
Λόγω της προαγωγής σε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. του Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τον υπαρχηγό του Σώματος, Ιωάννη Ραχωβίτσα, στον οποίο απένειμε τον τίτλο του επίτιμου υπαρχηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου