23/10/11

Η Αργεντινή ψήφισε Κριστίνα

Σαρωτική νίκη δίνει στην Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ ένα exit poll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης και δημοσιοποιήθηκε πριν ακόμα κλείσουν οι τελευταίες κάλπες των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή. Η περονίστρια, νυν πρόεδρος, δείχνει να εξασφαλίζει ποσοστό που κυμαίνεται στο 55%, πέντε μονάδες υψηλότερο από αυτό των προκριματικών εκλογών του περασμένου Αυγούστου. Ο σοσιαλιστής Ερμές Μπίνερ ακολουθεί με ποσοστό 14%...
εξοστρακίζοντας από τη δεύτερη θέση το ιστορικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (UCR), σύμφωνα με πηγές που είχαν πρόσβαση στο exit poll, που επικαλείται το Reuters και χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση.
Η Κριστίνα Φερνάντες, γνωστή για τη μαχητικότητά της και την οικονομική ρυθμιστική πολιτική της, σύμφωνα με τη νομοθεσία χρειάζεται για να επανεκλεγεί είτε το 45% των ψήφων, είτε 40% των ψήφων υπό την προϋπόθεση όμως, ο αντίπαλός της να έχει άνω του 10% λιγότερες ψήφους από τις δικές της. Συνεπώς, απομένει η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, για να αρχίσει η Κριστίνα Φερνάντες πανηγυρικά τη δεύτερη θητεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου