31/10/11

Συνεδρίαση - θύελλα, ή...

Συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τα...
αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 27ης Οκτωβρίου και να ζητήσει τη στήριξη των αποφάσεων των Βρυξελλών.
Αύριο ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο τα βήματα που πρέπει να γίνουν και στη Βουλή για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας, τον οδικό χάρτη, δηλ. μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας.
Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σήμερα αναμένεται φορτισμένο λόγω των πρόσφατων επεισοδίων στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και της πολιτικής θύελλας που πυροδότησαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών, με αιχμή τα συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και πριν τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ζητήσει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών, υπό τη μορφή συγκυβέρνησης ή άλλων σχημάτων ή ακόμη και εκλογών. Πάντως, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ο Πρωθυπουργός έβαλε «φρένο» στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι «ο λαός θέλει αλλαγές και όχι εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου