24/10/11

Χαίρονται οι Βούλγαροι για την κρίση της Ελλάδας

Ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, παραδέχθηκε ότι όχι μόνο η χώρα του επωφελείται από την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και οι Βούλγαροι χαίρονται σε έναν κάποιο βαθμό για τα δεινά των Ελλήνων...

"Παρ' ότι δεν είναι ωραίο, υπάρχει κάποιος βαθμός χαιρεκακίας, γιατί η Βουλγαρία πάντοτε συγκρίνεται με την Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας "έχουμε τώρα την εντύπωση ότι οι Ελληνες τα πηγαίνουν χειρότερα από εμάς. Αυτό μας βοηθά πολύ ως κυβέρνηση".
Οπως εξήγησε στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt", οι Βούλγαροι έκαναν επό χρόνια θυσίες προκειμένου να διατηρηθεί το χρέος τους στα χαμηλότερα της Ευρώπης και στο 16% του ΑΕΠ το 2010, αλλά κοίταζαν με φθόνο το επίπεδος διαβίωσης των Ελλήνων γειτόνων τους.
"Τώρα επωφελούμαστε από το γεγονός ότι το περιβάλλον επιδεινώθηκε για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα", είπε ο Συμεών Ντιάνκοφ, αναφερόμενος στις ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν σε βουλγαρικό έδαφος, προσθέτοντας ότι είναι σχεδόν 2.000 και ότι καταθέτουν τα λεφτά τους σε βουλγαρικές τράπεζες.
Τα κεφάλαια που μπαίνουν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη δήλωσή του, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παρ' όλα αυτά, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «είναι πολλά λεφτά για τη Βουλγαρία, ωστόσο θα προτιμούσα ο γείτονάς μας να τα πήγαινε καλύτερα,  αυτό θα ενίσχυε τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου