18/10/11

48ωρη Γενική Απεργία!

Δείτε ποιοί απεργούν
"Ούτε φύλλο" δεν πρόκειται να κουνηθεί Τετάρτη και Πέμπτη λόγω της 48ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην απεργία. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτήν την απόφαση, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις...
και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Τις ίδιες ημέρες καμία πτήση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως και κανένα δρομολόγιο του τρένου και του προαστιακού, ενώ χειρόφρενο τραβούν τα ταξί και φορτηγά.
Πιο συγκεκριμένα, τις ημέρες της πανελλαδικής γενικής απεργίας, καμία πτήση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της 48ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Τις ίδιες ημέρες ακινητοποιημένα θα μείνουν τα ταξί αλλά και τα φορτηγά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία. Όσο για το απεργιακό δελτίο στις αστικές συγκοινωνίες, έχει ως εξής:
Το μετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά.
Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Κατά συνέπεια οι συρμοί θα λειτουργούν για οκτώ ώρες. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.
Oι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ οι συρμοί θα κινηθούν κανονικά στο ενδιάμεσο δωδεκάωρο. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Θα κινηθούν κανονικά στο ενδιάμεσο δωδεκάωρο.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, απεργούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, πραγματοποιώντας τριήμερη απεργία. Κατά συνέπεια δεν θα κινούνται τρένα ούτε στο κανονικό δίκτυο του ΟΣΕ ούτε στον προαστιακό, ενώ λόγω της συγκεκριμένης, απεργίας, το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς το αεροδρόμιο αλλά οι συρμοί θα σταματούν στη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Σχολεία - πανεπιστήμια. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν, αφού δάσκαλοι και καθηγητές μετέχουν στη γενική απεργία, ενώ προσανατολίζονται και σε νέες πολυήμερες κινητοποιήσεις. Χθες η ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ με πρόταση για νέα, τριήμερη, απεργία στις 24-25-26 Οκτωβρίου. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει εισηγηθεί και απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα. Τα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Οι πανεπιστημιακοί μέσω της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας ΠΟΣΔΕΠ συμμετέχουν επίσης στις κινητοποιήσεις του διήμερου και εναπόκειται στο κάθε ίδρυμα να αποφασίσει τον τρόπο συμμετοχής του.
 Εφορίες, λιμάνια, ΙΚΑ. Σε εξέλιξη όμως βρίσκονται οι δύο σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εφοριακών, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη(από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Για Τετάρτη και Πέμπτη έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας. Συνεχίζεται και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ έως την Παρασκευή.
Δικαστήρια. Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως αύριο. Με κατάληψη στον Αρειο Πάγο αλλά και σε δικαστήρια σε όλη τη χώρα συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι συμβολικά κατέλαβαν χθες για τρεις ώρες το υπουργείο Δικαιοσύνης. Συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στον χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση ενός γόνιμου διαλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου