18/10/11

"Ζεματάει" η τιμή του πετρελαίου

Διπλή... ψυχρολουσία υφίστανται οι καταναλωτές από την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Ειδικότερα, δεν υπάρχει ούτε... σταγόνα πετρελαίου, καθώς λόγω της απεργίας των τελωνειακών δεν εκτελωνίζονται ποσότητες του καυσίμου. Οι τελωνειακοί ξεκίνησαν χθες με μία 24ωρη απεργία, συνεχίζουν σήμερα...
με δεύτερη και καταλήγουν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Οι πέντε 48ωρες που είχαν κηρυχθεί από την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, κηρύχθηκαν παράνομες και καταχρηστικές με δικαστική απόφαση.
Η δεύτερη... ψυχρολουσία, έρχεται από τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτές κυμαίνονται γύρω στα 0,89 με 0,90 ευρώ και είναι 34% με 37% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Οι μειώσεις μισθών και η έκρηξη της ανεργίας οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση, καθώς δυσκολεύονται να προμηθευτούν τις αναγκαίες ποσότητες για πετρέλαιο θέρμανσης.
Στο μεταξύ, χθες όσοι επιδίωξαν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης δεν τα κατάφεραν. Οι τελωνειακοί ξεκινώντας την πρώτη 24ωρη απεργία τους εμπόδισαν την εκφόρτωση ποσοτήτων καυσίμου κι έτσι ο εφοδιασμός από εταιρείες εμπορίας και βενζινάδικα ήταν αδύνατος.
Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και το γεγονός ότι πολλά νοικοκυριά έχουν ελάχιστες ποσότητες πετρελαίου στις δεξαμενές τους ανέβασαν τη ζήτηση. Οι επιχειρήσεις απλώς κρατούσαν παραγγελίες.
ΠΛΑΦΟΝ ΤΕΛΟΣ
Ανέστειλε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την απόφασή του για επιβολή "πλαφόν" στις τιμές των καυσίμων. Η άρση των ανώτατων τιμών αποφασίστηκε λόγω της μη πραγματοποίησης της 10ήμερης απεργίας των τελωνειακών, αλλά και λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου