28/10/11

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! Mε την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αγανακτισμένοι και αριστεροί διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, έσπασαν τα κάγκελα, μπήκαν στον χώρο όπου θα περνούσαν τα πεζοπόρα τμήματα και δεν επέτρεψαν την έναρξη της παρέλασης...
Αργότερα, οι διαδηλωτές επέτρεψαν την παρέλαση, σε περιορισμένο ούτως ή άλλως χώρο, μόνο στους Μακεδονομάχους, τους οποίους και καταχειροκρότησαν.
Επιπλέον, είχαμε και ρίψεις μπουκαλιών, γιαυρτιών και αυγών προς την εξέδρα των επισήμων. Μετά από όλα αυτά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (αλλά και όλοι οι επίσημοι) αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος δηλώνοντας πότιείναι ντροπή να τον αποκαλούν προδότη ενώ εκείνος πολέμησε για την πατρίδα και ότι είχε έρθει για να τιμήσει την πόλη.
 Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για 500 άτομα που κατόρθωσαν να σταματήσουν την παρέλαση φωνάζοντας ύβρεις ακόμα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποδοκιμασίες στο Σύνταγμα
Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, με την Αννα Διαμαντοπούλου στον χώρο των επισήμων, αλλά χωρίς πολίτες απέναντι, καθώς η αστυνομία απαγόρευσε τη συγκέντρωσή τους σε ακτίνα εκατό μέτρων.
 Πρώτη παρέλασε η μπάντα του Δήμου Αθηναίων με τα μέλη της να έχουν κρεμάσει μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, προκαλώντας την οργή του Γ.Καμίνη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τους είχε προειδοποιήσει πως αν κατέβουν στην παρέλαση με οποιαδήποτε διαμαρτυρία, θα τους καλέσει στο πειθαρχικό.
 Επίσης, προς στιγμής δημιουργήθηκε μικρή ένταση έξω από τη Μεγάλη Βρετανία όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής.
Στο μεταξύ, αφαίρεσαν τα ταμπελάκια από τους μαθητές, αφού μερικοί είχαν αναγράψει συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου