23/10/11

Τυφλός σκύλος, με οδηγό σκύλο!

Μαθήματα... ανθρωπιάς!
Η μία σκυλίτσα είναι τυφλή και η άλλη είναι η οδηγός της και τα δύο όμως σκυλάκια ψάχνουν νέο σπίτι μαζί, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν...
πια να τα κρατήσουν. Το προσωπικό του Κέντρου Φροντίδας Σκύλων στο Shropshire της Αγγλίας αναζητά άτομα που θα φροντίσουν την τυφλή Lily και την καλύτερή της φίλη Maddison. Το ζευγάρι είναι αχώριστο εδώ και 5 χρόνια, από τη στιγμή που οι κτηνίατροι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν και τα δύο μάτια της πανέμορφης Lily. Εχασε την όρασή της όταν ήταν 18 μηνών και αφού έπασχε μια σπάνια ασθένια, κατά την οποία τα βλέφαρα μεγαλώνουν προς τα μέσα. Τα μάτια της 6χρονης σκυλίτσας είχαν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και έτσι έπρεπε να αφαιρεθούν.
Τότε ξεκίνησε και ο ιδιαίτερος δεσμός της με τη Maddison, η οποία δέχθηκε την τραυματισμένη Lily κάτω από τις αγκάλες της. Τα δύο σκυλάκια ζούσαν μαζί μέχρι που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να τα φροντίζουν άλλο και έτσι σήμερα περιμένουν εναγωνίως να βρουν μία καινούρια στέγη. Οταν κυκλοφορούν έξω, τις περισσότερες φορές η Maddison οδηγεί και η Lily περπατά κοντά της ακουμπώντας την, ώστε να γνωρίζει που πρέπει να πάει.
Η διευθύντρια του κέντρου φροντίδας Louise Campbell μιλά για την σχέση των δύο σκύλων και αναφέρει ότι: "Είναι γλυκό να τα βλέπεις. Η Maddison είναι πολύ προσεχτική σε σχέση με την Lily και πάντα την φροντίζει."
Η Lily κάνει όλα τα πράγματα που κάνουν οι φυσιολογικοί σκύλοι και αν κανείς την δει στον δρόμο δεν θα καταλάβει, ότι είχε πρόβλημα με τα μάτια της, αλλά απολαμβάνει πιο πολύ την ξεχωριστή παρέα της Maddison.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου