24/10/11

Εχει δίκιο το "Εθνος", αλλά τόση... πρεμούρα πια;

Επίθεση για πολλοστή φορά χωρίς… έλεος από τον Μπόμπολα μέσω του "Εθνους" στον Γιάννη Ανδριανό, "εξ απορρήτων" του πρώην πρωθυπουργού. Ασχετα εάν είναι αλήθεια ή όχι όσα γράφονται (που μάλλον είναι..) είναι προφανές ότι όλο και κάποια… δουλειά του Μπόμπολα θα πήγε στραβά λόγω Ανδριανού, ή θα προσέκρουσε επάνω του. Γνωστές μέθοδοι από τα δημοσιογραφικά κέντρα που λυμαίνονται τον τόπο… Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε μυρηκαστικά, έχει ενδιαφέρον το ρεπορτάζ (καμία ευθύνη του δημοσιογράφου που κάνει τη δουλειά του) για έναν τύπο που σε λίγα χρόνια βρέθηκε να έχει κοντά στα… 60 ακίνητα! Με τίτλο "Ο εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού με την εντυπωσιακή ακίνητη περιουσία -κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Επίδαυρο- διακρίνεται για τη θαυμαστή ικανότητά του στη διεκδίκηση "φιλέτων" γης έναντι ευνοϊκών τιμημάτων", ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας χτυπάει αλύπητα τον βουλευτή, που εννοείται ότι προκαλεί. Διότι ο αξιότιμος κ. Ανδριανός δεν εξελέγη για να μεγαλώνει την περιουσία του, έτσι; Μην τρελαθούμε κι άλλο...
Stafili

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από το ethnos.gr

"Ενα "φτωχό αγροτόπαιδο" από την Αργολίδα, όπως αποκαλούσαν παλιότερα τον Γιάννη Ανδριανό οι συντοπίτες του, διαθέτει σήμερα ένα από τα πιο μακροσκελή «Πόθεν Εσχες» εν ενεργεία βουλευτή. Στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, απ' όπου κατάγεται, εδώ και έναν χρόνο δεν έχουν κοπάσει οι συζητήσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία καταλαμβάνουν 4 σελίδες -ήτοι 58 εγγραφές!- στο αναλυτικό υπόμνημα που έχει καταθέσει στη Βουλή.
Πολλοί συμπατριώτες του, που αγνοούσαν την οικονομική του ευρωστία εξεπλάγησαν διαβάζοντας στο "Εθνος της Κυριακής" (26/9/2010) για το περιουσιολόγιο του βουλευτή τους, μία λίστα από κληρονομικά αποκτήματα, γονικές παροχές αλλά -κυρίως- νεότερες αγορές, που έγιναν τόσο κατά την περίοδο που ο κ. Ανδριανός ήταν διευθυντής Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. (2000 - 2004) όσο και κατά τη θητεία του ως "εξ απορρήτων" του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (2004-2009).

Για τις επενδύσεις του σε γη και ακίνητα, ο κ. Ανδριανός χρησιμοποίησε εισοδήματα προηγούμενων ετών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατέφυγε στον δανεισμό. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει τους συγχωριανούς του, είναι η ικανότητά του να "χτυπάει" καλά κομμάτια σε ευνοϊκές τιμές. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η αγορά ενός κτήματος στην Επίδαυρο το 2002, από τον συγχωριανό του, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, Γιάννη Β. Πρόκειται για αγρόκτημα 3,3 στρεμμάτων στη θέση "Μπρίνια", το οποίο πωλήθηκε στον κ. Ανδριανό έναντι 2.856 ευρώ, τιμή "συμβολική", όπως τη χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες το real estate της περιοχής, αφού το τετραγωνικό μέτρο κοστολογήθηκε κάτω του ενός ευρώ! 
Η ανέλιξη
Ενδιαφέρον, ωστόσο, προκαλεί και η παράλληλη διαδρομή του πωλητή, την περίοδο που ο Γιάννης Ανδριανός ανελισσόταν αρχικά στην κομματική ιεραρχία για να φτάσει τελικά στα "άδυτα" του Μαξίμου. Τη δεκαετία του '90, ο Γιάννης Β. υπηρετούσε στο "Τμήμα Τιμών" και στη συνέχεια στο αντιτορπιλικό - μουσείο "Βέλος", γνωστό από την ανταρσία του Ναυτικού κατά της χούντας των Απριλιανών. Από εκεί αποστρατεύτηκε στις 4/11/1999, επειδή συμπλήρωσε 35ετία.

Σχεδόν έναν χρόνο αφ' ότου ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, ο απόστρατος συγχωριανός του κ. Ανδριανού επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία σε θέση που κρίθηκε προφανώς ότι δεν μπορούσε να καλυφθεί από άλλον εν ενεργεία αξιωματικό. Πιο συγκεκριμένα, στις 3/1/2005 επανήλθε στο στράτευμα και τοποθετήθηκε σε μια μονάδα που πολλοί θα ζήλευαν, στο θωρηκτό "Αβέρωφ", το οποίο είναι μόνιμα αγκυροβολημένο στον Φλοίσβο, δίπλα στο "Βέλος"!
Οι φίλοι του στο χωριό το χάρηκαν, ενώ πολλοί θυμήθηκαν τη σχέση του βετεράνου αξιωματικού με τον σημερινό βουλευτή Αργολίδας, αφού, όπως λένε, "τους δύο άντρες συνδέει μακρά προσωπική φιλία".
Το αγρόκτημα στην "Μπρίνια" αποτελεί μια? κουκκίδα στον μακρύ κατάλογο του Πόθεν Εσχες, στο οποίο ο κ. Ανδριανός έχει καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα περιουσιακά του στοιχεία καθώς και αυτά της συζύγου του, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στον Νομό Αργολίδας, κάποια στον Μαραθώνα Αττικής και λίγα στον Νέο Κόσμο. Εξαιρώντας τα αποκτήματα κληρονομιάς, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που ο νυν βουλευτής της ΝΔ έδειξε ότι ξέρει τόσο να διαλέγει καλά κομμάτια γης όσο και να διαπραγματεύεται προς όφελός του τις τιμές.
Το 1997 είχε κάνει την πρώτη του αγορά στη θέση "Μπρίνια", ένα αγροτεμάχιο 1,7 στρεμμάτων, από άγνωστο πωλητή, πληρώνοντας σε δραχμές μόνο? τρία πεντοχίλιαρα!
Πρακτικά, του στοίχισε περίπου 9.000 δρχ. το στρέμμα όταν -όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της Επιδαύρου- η τιμή του στρέμματος τότε προσέγγιζε ακόμα και το 1 εκατ. δρχ. Πλάι σε αυτό το κτήμα, ήρθε να προστεθεί εκείνο που αγόρασε το 2002 από τον φίλο του απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΘΕΑ 
Από τη Νέα Επί­δαυ­ρο έως τον Μαραθώνα
Το ταλέντο του στις αγορές κτημάτων θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες του real estate. Στην περιοχή "Γωνιά", κοντά στην παραλία της Ν. Επιδαύρου, όπου σήμερα το στρέμμα δεν πέφτει κάτω από τις 40.000 ευρώ, το 1996 ο κ. Ανδριανός αγόρασε 800 τ.μ. προς 800.000 δρχ., ενώ ήδη είχε από κληρονομιά ακριβώς δίπλα άλλα 1.500 τ.μ. Την περίοδο που έκανε την αγορά ο "γαλάζιος" βουλευτής, οι πωλήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ξεκινούσαν από 14 εκατ. δρχ. το στρέμμα.
Ο τοπικός άρχοντας κατέχει από κληρονομιά και άλλο αγρόκτημα-"φιλέτο" έκτασης 1,2 στρεμμάτων, στον πορτοκαλεώνα της Ν. Επιδαύρου, στη θέση "Μεσόνοι", όπου οι τιμές επίσης είναι υψηλές, περίπου 35.000 ευρώ το στρέμμα. Στις εντυπωσιακές αγορές του κ. Ανδριανού περιλαμβάνεται αγροτεμάχιο 47,4 στρεμμάτων στην πλαγιά "Αλεποτάξι", με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο και τη θάλασσα της Ν. Επιδαύρου, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του το 1996 έναντι 18 εκατ. δρχ. Ετσι, επέκτεινε την ιδιοκτησία του δύο μικρότερων κτημάτων έκτασης περίπου 2,5 στρεμμάτων, τα οποία κληρονόμησε αργότερα.
Το 2008 ο κ. Ανδριανός αγόρασε 13,6 στρέμματα στη θέση "Αλεκτορήγι" έναντι 18.884,25 ευρώ, για να προσθέσει την ίδια περίοδο, μία ακόμη αγορά, επεκτείνοντας το αγρόκτημά του κατά 4,1 στρέμματα, με 7.982,10 ευρώ. Ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του εμφανίζονται να έχουν στην ιδιοκτησία τους ολόκληρες λίστες από ακίνητα στην Αργολίδα, όπως στις θέσεις "Καραούλι" 4,8 στρ., "Τραγιά" 14,4 στρ., "Πίστα" 2,1 στρ., "Κουκουβάγια" 900 τ.μ., "Κάμπια" 3 στρ., "Μεταλλείο" 7,8 στρ., "Κοντάρι" 8,4 στρ., "Φωνισκαριό" 4 στρ. κ.ά. Επίσης εμφανίζεται να έχει μερίδια σε ακίνητα στη Λίμνη Μαραθώνα, στον Αυλώνα, Τουφάνη Μαραθώνα και τον Νέο Κόσμο, ένα διαμέρισμα 60 τ.μ., ένα οικόπεδο 225 τ.μ. (μερίδιο 50%), άλλο διαμέρισμα 72,25 τ.μ., οικόπεδο 153,25 τ.μ. Εχει επίσης δύο σπίτια στην Επίδαυρο και μερικές μικρές παλιές αποθήκες κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου