26/10/11

Καρατζαφέρης: "Κούρεμα" 60%, ίσον δραχμή!"...


Εάν το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους φτάσει το 60% τότε θα είναι σαν να επιστρέφουμε στη δραχμή!, είπε σήμερα σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτό δεν θέλει να το δεχθεί ούτε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο όπως μίλησε, είχαν σχετική συζήτηση. «Εάν επιστρέφαμε στη δραχμή θα μας περίμενε ένας ανήφορος ίσως και δέκα χρόνων!...
Ενα 60% κούρεμα σημαίνει την ίδια δυστυχία. Αυτό δεν θέλει να το δεχθεί ο κ. Βενιζέλος, με τον οποίον μίλησα μάλιστα κάποια στιγμή προχθές», είπε. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε πως «ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση που βρίσκεται».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι «πήγε στη Σύνοδο για να υπερασπισθεί και να μιλήσει για τα συμφέροντα της χώρας μας. Είχε πάει όμως, σαν απλός θεατής ο κ. Σαμαράς. Πίστευα ότι είχε μιλήσει και παρασύρθηκα».
Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη ο εναλλακτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, είναι να καθίσουν στο τραπέζι οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, οι μεγάλοι τραπεζίτες και ίσως και άλλοι παράγοντες, «και να συζητήσουμε καταρχήν, τι μας συμφέρει και τι επιδιώκουμε σαν χώρα. Να καθίσουμε να μιλήσουμε, να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε. Που είναι το παράλογο; Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την χώρα μας είναι τρελό. Πάμε στη Σύνοδο και δεν γνωρίζουμε τι μας συμφέρει σαν χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου