23/10/11

Σεισμός 7,2 στην Τουρκία * Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς * Καμία ανησυχία για την Ελλάδα

Iσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.41 στο Ταμπανλί της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με το...
Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτουτο (USGS) και το Ευρωπαϊκο Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πότσνταμ. Το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο Kandili της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Οπως ανέφερε το τουρκικό, ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ανατολή" ανέφερε ότι διασώστες προσπαθούν να προσεγγείσουν ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια επταόροφου κτηρίου στην πόλη Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Ο δήμαρχος της πόλις Ερτζις, Ζουλφικάρ Αράπογλου, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι "υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί, αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές".

"Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια, χρειαζόμαστε γιατρούς", πρόσθεσε.

"Δύο κτίρια κατέρρευσαν στην βαν, αλλά το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο έχει μπλοκάρει λόγω του πανικού και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε άμεσα το μέγεθος των ζημιών", δήλωσε ο δήμαρχος της Βαν, Μπεκίρ Καγιά, στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οπως έγινε γνωστό, στην πληγείσα περιοχή μεταβαίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Βαν έκανε έκκληση για βοήθεια.

Το πρακτορείο "Ανατολή" ανέφερε επίσης ότι δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές περιοχές. Ελληνες επιστήμονες, πάντως, φάνηκαν καθησυχαστικοί για την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει σχέση με εκείνο της Ανατολής που στο παρελθόν είναι γνωστό ότι μας έχει επηρεάσει και συνεπώς δεν υπάρχει καμία ανησυχία για σεισμό τη χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου