24/10/11

Κατάρ: Θα αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία!

Στο Κατάρ έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να συζητήσει με τον Εμίρη τα προσχέδια συνεργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, που εκείνος υπέβαλε πριν από έναν μήνα στην Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή, από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας, σε περίπτωση που τελικά επιτευχθεί συμφωνία...
προβλέπεται να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιερά Σύνοδος. Ο Εμίρης του Κατάρ έχει ξεκινήσει συνεργασία και με άλλες Εκκλησίες του εξωτερικού ενώ πριν από τέσσερις ημέρες διοργάνωσε στη Ντόχα το 8ο Διεθνές Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου.
Το φόρουμ οργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το Διεθνές Κέντρο για το διαθρησκειακό διάλογο και το Κολέγιο Σαρία και ισλαμικών σπουδών (Πανεπιστήμιο του Κατάρ) και συμμετείχαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Μόσχας, η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Ρουμανίας.
Για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Εμίρη, ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει τα μέλη της Δ.Ι.Σ. κατά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου