23/10/11

Διαγραφή των βουλευτών δημοσιογράφων που ψήφισαν "ναι" στο Ενιαίο Μισθολόγιο

(Πηγή: pireastime.gr) Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αποφάσισε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τους βουλευτές - δημοσιογράφους Μίμη Ανδρουλάκη, Μάγια Τσόκλη, Πέτρο Ευθυμίου, Σοφία Γιαννακά και Aρια Αγάτσα...
Αιτούνται τη διαγραφή τους από τα μητρώα της Eνωσης, μετά από το "Ναι" στο Πολυνομοσχέδιο. Αντίστοιχη Συνέλευση μετά από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και τις παραπέρα κινητοποιήσεις τους θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο «Κανάλι Ενα» του Πειραιά, στον «Αθήνα 9,84» και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έχει ως εξής:


ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

«Μετά  από   απεργιακές κινητοποιήσεις οκτώ (8) ημερών  στα Δημόσια  Μέσα Ενημέρωσης, με αίτημα  να μη μετατραπούν οι δημοσιογράφοι  σε κρατικούς υπαλλήλους, να αποσυρθεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο και να  διατηρηθούν οι ΣΣΕ, συγκεντρωθήκαμε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αποτιμήσαμε τις δράσεις  μας  και αποφασίσαμε τις μελλοντικές μας κινήσεις. Η μαζικότητα  των Γενικών Συνελεύσεων, η συμμετοχή σε όλες τις  δραστηριότητες, τα εναλλακτικά απεργιακά δελτία  και η μαζική τους αποδοχή  τόσο  από τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα όσο και από τους επισκέπτες στο διαδίκτυο, η ανταπόκριση  άλλων   κοινωνικών φορέων και εργαζομένων στο κάλεσμά μας:

Μας γεννά αισιοδοξία.

Μάθαμε να συζητάμε, να ακούμε, να συνθέτουμε, να συνεννοούμαστε, να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και να τα κάνουμε δράση.

Μάθαμε να ανακαλύπτουμε αυτά που υποκρύπτουν οι νομικές ασάφειες, να μην έχουμε αυταπάτες για τον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Είμαστε σε επαγρύπνηση γι' αυτά που μας επιφυλάσσουν.


Προτείνουμε προς τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες:

-Κλιμάκωση  των κινητοποιήσεων για να καταργηθεί στην πράξη το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. 
-Κινητοποιήσεις με την ομπρέλα της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, (όπως στάσεις εργασίας, συναυλίες, εμπάργκο pool, μπλόκο στη διαδικασία λουκέτου της ΕΤ1, της "Ραδιοτηλεόρασης" και του «9,58» όταν ανακοινωθεί).

Παραπομπή των βουλευτών - δημοσιογράφων  που ψήφισαν  το πολυνομοσχέδιο, στα πειθαρχικά   όργανα των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, με  το αίτημα της διαγραφής. Με τη  δική τους ψήφο, γινόμαστε ΚΡΑΤΙΚΟΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

-Τη  δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής  από ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Τύπου, με συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων  των εργαζομένων και  εκπροσώπων των συμβασιούχων

-Την προσφυγή στην Ε.Ε. για τη νομιμότητα  της μετατροπής μας σε  κρατικούς υπαλλήλους. Ζητούμε την κάλυψη των σχετικών εξόδων από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

-Κοινή συνέλευση δημοσιογράφων , τεχνικών και  διοικητικών υπαλλήλων, την Πέμπτη 27/10, με ταυτόχρονη στάση εργασίας

-Εμπρακτη συμπαράσταση στη συνάδελφο Ευανθία Ξυνού, η οποία δέχθηκε φραστική επίθεση και απειλές από τον διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, για πρόταση που διατύπωσε σε γενική συνέλευση. 

-Αποδοκιμασία του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Ηλία Κανέλλη, για τις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά συναδέλφων από δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

-Ανάληψη πρωτοβουλιών για το  αβέβαιο μέλλον των συμβασιούχων , καθώς οι πρώτοι  αποχωρούν στις 17 Γενάρη του 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου