20/10/11

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές, που άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή μετά από...
τις άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους προβοκάτορες, ύστερα από τα νέα επεισόδια αποσύρθηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ αποχώρησε από την περιοχή, με κατεύθυνση τα Προπύλαια. Στο μεταξύ, έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 53χρονου διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, o διαδηλωτής, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία Επιδιώκοντας να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις λόγω του συμβάντος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο άτυχος άνδρας -που ήταν οικοδόμος συνδικαλιστής- δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων. Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του 53χρονου εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα. «Πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι,  γιατί αυτό επιβάλλουν οι στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Επεσε κάτω κατά τη στιγμή σύγκρουσης, μπορεί να μην έφερε μελανά χτυπήματα στο σώμα, έγινε όμως ακριβώς μέσα στη διαδήλωση», σημείωσε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Πέρα από τον άτυχο νεκρό, στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν σαράντα τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου