30/10/11

Απαντήστε κ. Λοβέρδο: Υπηρετείτε τα ιδιωτικά νοσοκομεία σε βάρος γονιών και παιδιών;

Θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του υπουργού Υγείας, θέτουν οι καρδιοχειρουργοί του Παίδων «Αγία Σοφία» κ.κ. Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, οι οποίοι σε...
απάντησή τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας, ερωτούν τον Ανδρέα Λοβέρδο «σε ποιο πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών» και τονίζουν ότι «δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Eνορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση».
Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός υγείας ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας «προαποφασισμένης ΕΔΕ» και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι «να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία» και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών.
Οι γιατροί ζητούν από τον Ανδρέα Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη, όσων λέει και «να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας».
Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ , ενώ αντίθετα τον κατηγορεί ότι «παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου