6/12/11

Απίστευτα, περίεργα, παράξενα και όμως αληθινά!...

Η θρησκεία της φυλής των Todas στη νότια Ινδία, απαγορεύει στους πιστούς να περάσουν οποιοδήποτε είδος γέφυρας.
Οι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια...

Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά συνολικά 10.
Ο γεωσκώληκας έχει 5 καρδιές!
Ενα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία. 
Οι γρύλοι ακούν μέσω  των… γονάτων τους. 
Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί, όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι από 74% βαμβάκι και απο 25% λινό. 
Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Ορη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Οταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.
Το πιο λαμπρό μέρος της γης που φαίνεται από το διάστημα, είναι το Las Vegas. 
Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.
Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!
 Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ., δηλαδή τεσσερισήμισι φορές τον γύρο του κόσμου…
Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στη Νότιο Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου