23/1/12

Και νέα μήνυση για κακουργήματα κατά Λαυρεντιάδη και 12 ακόμα προσώπων

Κατετέθη και δεύτερη μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από την υπό εκκαθάριση Proton Bank, αυτή τη φορά αναφορικά με τα επισφαλή δάνεια που φέρεται να έλαβαν εταιρείες "αμέσου η εμμέσου επιρροής του"...

Η μήνυση μελετάται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Δραγάτση, ο οποίος ερευνά συνολικά όλα τα σκέλη της υπόθεσης Λαυρεντιάδη.
Η μήνυση που κατέθεσε η τράπεζα σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη και 12 ακόμη προσώπων, αφορά δάνεια συνολικού ύψους 451 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέμειναν μετά από την εκκαθάριση σε αυτή.
Πλην του κ. Λαυρεντιάδη η μήνυση στρέφεται κατά 6 μελών του ΔΣ. της τράπεζας την περίοδο 2010-2011 καθώς και σε βάρος έξι ακόμη προσώπων που φέρονται να ενεπλάκησαν στις ύποπτες δανειοδοτήσεις που εκτιμάται ότι ζημίωσαν την τράπεζα με 321 εκατομμύρια ευρώ.
Με τη μήνυση ζητείται κατά περίπτωση η ποινική δίωξη των μηνυομένων, για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές καθώς και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Οπως σημειώνεται στη μήνυση, την επίμαχη περίοδο εγκρίθηκαν και δόθηκαν οκτώ δάνεια σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη χωρίς διασφάλιση της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου