2/12/11

Υφυπουργό... Ελλάδας, όρισε η Μέρκελ!

Ειδικό υφυπουργό με αρμοδιότητα την... Ελλάδα όρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ! Πρόκειται για τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή και συνεργάτη της, υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος...
θα ασχολείται με την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.
Ο τίτλος του Φούχτελ είναι «εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» και η εντολή που έχει λάβει από την Μέρκελ είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων.
To κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη.
Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση με τα κονδύλια των 16 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να εκταμιευτούν αν υπήρχαν οι συγκεκριμένες μελέτες.
Oπως είπε στους Eλληνες βουλευτές, η Γερμανία με 80 εκατ. πληθυσμό διέθεσε σε αναπτυξιακά προγράμματα 10 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση του 2008, ενώ η Ελλάδα με 11 εκατ. πληθυσμό έχει στη διάθεσή της 16 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται μεταξύ άλλων σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου