2/12/11

ΔΕΗ: Κίνδυνος για "black out" μέσα στις γιορτές!

Κόντρα μεταξύ διοικητικών και εργαζομένων σε ορυχεία και μονάδες της ΔΕΗ έχει προκαλέσει η διαφοροποίηση στις μισθολογικές μειώσεις, με τον κίνδυνο για "black out" μέσα στις γιορτές να ορατός. Πάντως, το «ψαλίδισμα» για τους...
διοικητικούς είναι 9%, ενώ το προσωπικό στα ενεργειακά κέντρα 25%Μάλιστα, τα εκκαθαριστικά που παρέλαβαν προ ημερών για τον μήνα Νοέμβριο οι εργαζόμενοι στα ενεργειακά κέντρα Βορρά και Νότου (Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης), τα οποία περιλαμβάνουν μειώσεις 25% στις αποδοχές τους έναντι του Οκτωβρίου, αντί για μόλις 9% για τους διοικητικούς.
Πρόκειται για το μοντέλο που επέλεξε η διοίκηση της ΔΕΗ, κατ' εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με το οποίο, το ψαλίδι των μειώσεων πέφτει λιγότερο στους βασικούς μισθούς και περισσότερο στις μη τακτικές αποδοχές (βάρδιες, υπερωρίες, κυριακάτικα, νυχτερινά κ.λπ.), που από τη φύση τους, ωστόσο, αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή παραγωγής.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, μέσω του σωματείου «Σπάρτακος», προειδοποιούν τώρα για κινητοποιήσεις, που ίσως φτάσουν και στο "black out" μέσα στις γιορτές. Ζητούν από τη διοίκηση δικαιότερη κατανομή των βαρών, ενώ κατηγορούν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον Νίκο Φωτόπουλο για τη στάση του.
Οπως λένε, αντιστάθηκε «μόνο λεκτικά και όχι ουσιαστικά» στις περικοπές, χωρίς να κάνει τίποτα για να τις αποτρέψει, ενώ τον κατηγορούν ότι «τα έχει βρει με τη διοίκηση της ΔΕΗ».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Φωτόπουλος απαντά ότι οι μειώσεις είναι προσωρινές και πως η αδικία θα διορθωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου