4/12/11

Προκαλούν: 9.000 ευρώ σε 13 στελέχη της ΔΕΗ!


Δεκατρία στελέχη της ΔΕΗ εξαιρούνται από το πλαφόν στις αμοιβές. Στις 9.000 ευρώ η αμοιβή εκάστου από αυτούς, την ώρα που...
οι λοιποί μισθοί "ψαλιδίζονται" μέχρι και 35%! Σύμφωνα με τη "Real", οι καταστάσεις μισθοδοσίας για τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης προκαλούν την κοινή γνώμη, όταν οι μισθοί των "απλών" υπαλλήλων της ΔΕΗ, ακόμη και οι εναερίτες, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για την αποκατάσταση των βλαβών, δέχονται μειώσεις στις αποδοχές τους.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρότι ο Νόμος 3833 ορίζει πλαφόν για τις αποδοχές των διευθυντών στο Δημόσιο τα 5.981 ευρώ τον μήνα, ποσό ίδιο με τις απολαβές γενικού γραμματέα υπουργείου, στη ΔΕΗ δεκατρία στελέχη "πάτησαν" στο παραθυράκι του νόμου, που αναφέρει ότι από το πλαφόν "εξαιρούνται οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο (ή τα νομικά πρόσωπα) κατέχει μόνο ή από κοινού ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου, μικρότερο του 50%, οι τράπεζες και οι εταιρείες στις οποίες το Δημόσιο, αν και πλειοψηφών μέτοχος, δεν ασκεί τη διοίκηση ή τη διαχείρισή τους".
Και κάπως έτσι, το "φράγμα" των 8.000 ευρώ ξεπερνούν οι μηνιαίες απολαβές του Διευθυντή Παραγωγής, του Διευθυντή Μεταφοράς, του Διεθυντή Εμπορίας, του Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων, του νυν Διευθυντή Διανομής και του Νομικού Συμβούλου της επιχείρησης.
Πάντως, ο νέος νόμος βάζει φρένο στις απολαβές των golden boys της ΔΕΗ, καθώς από 1/11/11 ορίζει πλαφόν σε όλες τις ΔΕΚΟ το ποσό των 5.856 ευρώ, με εξαιρέσεις μόνο στον ΟΤΕ και στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου