7/12/11

Αντί για τη «Μonopoly», Νεοναζί έφτιαξαν τη «Pogromly» με στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Τα μέλη μίας νεοναζιστικής οργάνωσης εμπνεύστηκαν από τη «Μonopoly» και για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, έφτιαξαν το 1997 ένα επιτραπέζιο που ονόμασαν «Pogromly»! Σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», στο παιχνίδι, αντί για σιδηροδρομικούς σταθμούς και οδούς, οι παίκτες αγοράζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και θαλάμους αερίων.
Στην αφετηρία του παιχνιδιού, το οποίο πουλούσαν προς 100 μάρκα (50 ευρώ), ήταν ζωγραφισμένη μία σβάστικα, ενώ στα διάφορα τετράγωνα που κινούνται οι παίκτες ήταν ζωγραφισμένο το πρόσωπο του Χίτλερ.
Οι γερμανικές αρχές γνωρίζουν για την ύπαρξη του παιχνιδιού από το 1998, όταν το ανακάλυψαν σε γιάφκα όπου επιχειρούσαν, ωστόσο η ύπαρξή του έγινε προσφάτως ευρέως γνωστή.
Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη είναι ότι οι γερμανικές αρχές αλλά πολύ χειρότερα και η κοινωνία έδειχναν τουλάχιστον ανοχή, εάν όχι και συμμετοχή στη δημιουργία ενός νεοναζιστικού κινήματος, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται εδώ και χρόνια.
Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 25.000 ενεργούς νεοναζί στη Γερμανία, ενώ είναι άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο, στους κόλπους τους να δραστηριοποιούνται άτομα πρόθυμα να μεταχειριστούν βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου