19/10/11

Κοινό ψήφισμα ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ

Αλλαγή πλεύσης ζητούν από την κυβέρνηση έμποροι και βιοτέχνες, υπογραμμίζοντας ότι στις παρούσες συνθήκες, επενδύσεις από τις μικρές επιχειρήσεις -"ραχοκοκαλιά της απασχόλησης"- δεν...
πρόκειται να υπάρξουν. Σε ποσοστά που σε ορισμένες πόλεις έφτασαν και το 100% η συμμετοχή των επαγγελματιών στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. "Δεν λέμε όχι στις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους. Δεν λέμε όχι στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Δεν λέμε όχι σε μια βιώσιμη και οριστική  λύση για τη σωτηρία της χώρας μας", αναφέρουν οι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ σε κοινό ψήφισμα.
"Λέμε, όμως, όχι στον τρόπο που οι δανειστές μας σχεδιάζουν και επιβάλλουν μέτρα αγνοώντας βασικά δεδομένα της ελληνικής  κοινωνίας", σημειώνουν. "Λέμε όχι στον απόλυτο ευτελισμό της μισθωτής εργασίας. Λέμε όχι στην υπερφορολόγηση που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση και τους Eλληνες στην πτώχευση και τη δήμευση της περιουσίας τους", προσθέτουν και κάνουν λόγο για καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης. Παράλληλα, μιλούν για "προπαγανδιστική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού και την κατασυκοφάντηση συνδικαλιστικών φορέων εκπροσώπησης", την οποία και καταγγέλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου