9/12/11

Ο διάδοχος του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ είναι ο "Αλλος"...

Ανατροπή στο ζήτημα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της PulseRC, για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Ποντίκι". Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με προτιμήσεις 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προηγείται του Ευάγγελου Βενιζέλου (16% και 22% αντιστοίχως). Επίσης, οι...
δύο τους δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό ανταγωνισμό ούτε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ούτε από την Αννα Διαμαντοπούλου ούτε από τον Γιάννη Ραγκούση, αλλά ούτε και από τον Χρήστο Παπουτσή, οι οποίοι βρίσκονται σε μονοψήφια νούμερα.
Ο μεγάλος τους αντίπαλος, τον οποίο θα βρουν μπροστά τους και μετά την εκλογή -όποτε και αν γίνει- είναι ο "Αλλος". Αυτός ο "Αλλος", με 25%, είναι η πρώτη προτίμηση του συνόλου των ερωτηθέντων και, με 20%, η τρίτη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι μαζί οι υποψήφιοι για τους οποίους ρωτήθηκαν οι πολίτες συγκεντρώνουν μόλις 51% στο σύνολο, με το 49% να... "ψάχνεται" ή να αδιαφορεί, και μόλις 64% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με το 36% να μην συγκινείται από κανένα όνομα.
“Οχι” στον Παπανδρέου
Tην παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος επιθυμεί μόλις το 25% του συνόλου (το 13% τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ το 12% προτιμά να είναι άλλος ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία). Το 49% δεν τον θέλει σε κανένα ρόλο, ενώ το 26% τηρεί σιγή ή δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.
Στο ΠΑΣΟΚ μόνο το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά.
Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, συγκεντρώνοντας 20% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου