9/12/11

Σαμαράς: "Ωρα αποφάσεων για την Ευρώπη"

"Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία...

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι επέμεινε στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ, προσθέτοντας ότι παρόμοιες θέσεις υποστήριξαν και άλλοι συνάδελφοί του.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ακόμη ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίχθηκαν σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, σε εποχή μάλιστα βαθιάς ύφεσης, δεν βοήθησαν.
"Η σταθερότητα του ευρώ", είπε ο κ. Σαμαράς, "απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών–μελών, προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη. Ενα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να τηρήσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και σε αυτό επέμεινα στη συνάντησή μου με τους άλλους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος".
"Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Σαμαράς καταλήγοντας:
"Ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα. Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον πέντε συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας. Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς"…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου