6/12/11

Βενιζέλος: "Μην παρεξηγηθεί η απόφαση της Χάγης" ΛΑΟΣ: "Αποχωρούμε από την κυβέρνηση αν"...

"Εάν οι γείτονές μας παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης, δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους", προειδοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε παρέμβασή του στην ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης...
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε εναντίον μίας σύνθετης ονομασίας και επανέλαβε ότι εάν υπάρχει όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια, το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και πως η κατεύθυνση που δίνει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι μία: Η καλόπιστη συμμετοχή σε μία διαδικασία διαβουλεύσεων, για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι όλων και για κάθε χρήση.
«Θα μελετήσουμε σε βάθος την απόφαση αυτή και θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην διεθνή νομιμότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στην εθνική μας στρατηγική η οποία είναι κρυστάλλινη και ευρύτατης υποστήριξης από τον ελληνικό λαό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.
Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα «υπερήφανη, αξιοπρεπής, εθνικά ανεξάρτητη, με κόκκινες γραμμές, προσέρχεται πάντα στην διαπραγμάτευση, σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου