4/12/11

Εκκληση από τις ΗΠΑ για επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Να ξεκινήσει και πάλι τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους ζήτησε από το Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λίον Πανέτα. Κάλεσε επίσης το Ισραήλ να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα ώστε να αρθεί η «απομόνωσή του στη Μέση Ανατολή»...
«Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο, έχουμε δει την απομόνωση του Ισραήλ από τους παραδοσιακούς εταίρους ασφάλειας στην περιοχή να αυξάνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές στην ηγεσία χωρών όπου εκδηλώθηκε η Αραβική Ανοιξη, συνιστούν μία ευκαιρία για το Ισραήλ να βελτιώσει την περιφερειακή ασφάλεια.
Για παράδειγμα, όπως είπε, το Ισραήλ μπορεί να προσεγγίσει χώρες με τις οποίες υπάρχει κοινό συμφέρον για την περιφερειακή ασφάλεια, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και η Ιορδανία.
O Πανέτα επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας του στην ισραηλινή ασφάλεια και τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημειώνεται ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που είχαν ξεκινήσει με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, ναυάγησαν πριν από έναν χρόνο, αφότου ο Νετανιάχου αρνήθηκε να παρατείνει το δεκάμηνο μορατόριουμ για την κατασκευή εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Οχθη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου