3/12/11

Εξέτασαν υποψήφιες για το Λιμενικό.. γυμνές!


Κουτσό και φορώντας μόνο το κάτω εσώρουχο! Αυτό ήταν το «γυμνάσιο» στο οποίο υποβλήθηκαν υποψήφιες κοπέλες για το Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής.
Η βουλευτής περιέγραψε στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, τα οποία την παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την...
εξευτελιστική διαδικασία που φαίνεται να ακολουθείται στον διαγωνισμό  κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Η κυρία Αμανατίδου, λοιπόν, είπε: «Υπάρχει μία ονομαστική καταγγελία, η οποία κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, από μια υποψήφια διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών, η οποία καταγγέλλει επώνυμα ότι στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011, υπέστησαν εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πρώτον, ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα. Δεύτερον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο, ενώπιον της επιτροπής. Τρίτον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά. Είναι σοβαρή καταγγελία και αφορά το πώς είναι δομημένες οι επιτροπές από τα Υπουργεία και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, γιατί και στους άνδρες γίνονται εξευτελιστικά πράγματα».

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου