2/12/11

Πρόντι για Μερκελ:"Αντί να λύσουν το θέμα της Ελλάδας σε 5΄, το μετέτρεψαν σε τραγωδία"

Οξύτατη κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα άσκησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι...
«Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς απεμπλοκή της κατάστασης», δήλωσε ο Πρόντι. 
Αναφερόμενος στη χώρα μας, πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ελληνικής κρίσης χάθηκε χρόνος. Επρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στην σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά».
Το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης» -συμπλήρωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός- «εντοπίζεται στο ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου