2/12/11

Ξεκινά η δίκη 19 καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με κίνδυνο βαριάς φυλάκισης

Σήμερα δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, 19 καθηγητές, πρώην μέλη της Επιτροπής Ερευνών και του Τεχνικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την κατηγορία ότι προκάλεσαν ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για...
άλλη μία φάση –ποινικού χαρακτήρα αυτή τη φορά– της πολυετούς περιπέτειας των καθηγητών, οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο βαρύτατων ποινών φυλάκισης.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, τονίζεται:
"Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοί μας, πρώην μέλη της Επιτροπής Ερευνών, ενήργησαν πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια της νομιμότητας και αποφάσεων της Συγκλήτου, οι οποίες σε κάθε περίπτωση ελήφθησαν με απόλυτη διαφάνεια. Στην περίπτωση των συναδέλφων πρώην μελών του Τεχνικού Συμβουλίου δεν υπήρχε καν θέμα ενέργειας αποφασιστικής ή οικονομικής υφής, δεδομένου ότι το Τεχνικό Συμβούλιο είναι μόνο γνωμοδοτικό όργανο. Επίσης είναι γνωστό ότι οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές, δεν έχουν προχωρήσει σε καταλογισμό. Δυστυχώς οι συνάδελφοι αυτοί δικάζονται για μία σειρά από βαριά αδικήματα, που όμως δεν διέπραξαν. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους άδικα ταλαιπωρούμενους συναδέλφους μας. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, αναγνωρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα, θα τους απαλλάξει άμεσα, βάζοντας τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία τους. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να ενισχύσουν την παρουσία αντιπροσωπείας του Συλλόγου στη δίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου