19/10/11

Θέλετε λεφτά; Κάντε ό,τι συμφωνήσαμε...

Η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα γίνει εφόσον οι επιπλέον δράσεις που συμφωνήσαμε υλοποιηθούν, διεμήνυσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1", η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι...
«οι Ελληνες έχουν κάνει μεγάλες προόδους, έχουν εργαστεί πολύ και μείωσαν το περσινό τους έλλειμμα κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες».
Είπε όμως ακόμη ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης θα αποφασιστεί αφού υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν πρόσφατα με την Αθήνα. «Συμφωνήσαμε μαζί τους σε κάποιες επιπλέον δράσεις, οι οποίες αν υλοποιηθούν θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε επιδοκιμασία της κατάστασης και στην απελευθέρωση της επόμενης δόσης», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα η Γαλλίδα αξιωματούχος χαρακτήρισε σωστά τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ παρατήρησε ότι η δυσκολία έγκειται στην έγκαιρη εφαρμογή τους. Η Λαγκάρντ διέψευσε τις αιτιάσεις αρκετών τις τελευταίες ημέρες ότι το ΔΝΤ χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια 350 δισ. δολαρίων προκειμένου να στηρίξει χώρες που θα χρειαστούν βοήθεια. «Θεωρώ ότι προς το παρόν το ΔΝΤ έχει τα κατάλληλα κεφάλαια», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου