3/12/11

Φοβούνται ταραχές στο κέντρο της Αθήνας

Στα πρότυπα που σχεδίου που εφαρμόστηκε φέτος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, κινείται η Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο των τριών χρόνων από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, από όπλο αστυνομικού. Οι πληροφορίες...
αναφέρουν ότι η  κατάσταση δεν δείχνει "εκρηκτική", ωστόσο ο κίνδυνος κάποιοι να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια είναι ορατός, όπως πέρυσι, που, ενώ αρχικά όλα έδειχναν ήρεμα, τελικά σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 96 προσαγωγές και 42 συλλήψεις.
Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να οχυρωθεί το κέντρο της Αθήνας και να υπάρχει αυστηρή περιφρούρηση των μαθητικών πορειών που θα κορυφώνονται στη Βουλή.

Στα επιτυχή βήματα του Πολυτεχνείου 2011, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει και πάλι ειδικό ρόλο στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής, του Πολυτεχνείου, των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών. Εκεί θα ανέβει το τείχος από πλεξιγκλάς.

Συγκεκριμένα:

* Θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς οι 1.500 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας

* Η Τροχαία από νωρίς το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

* Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

* Σε επιφυλακή και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα.

* Εισαγγελείς, χωρισμένοι σε δύο βάρδιες, θα είναι επίσης σε επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου