9/12/11

Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της ΕΕ; Οι Ελληνες!

Οι Ελληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι σύμφωνα με μία νέα έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, που κατέληξε ότι ο Eλληνας εργάζεται τις περισσότερες ώρες στην Ε.Ε. (42,2 ώρες την εβδομάδα)...

Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες).
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό, τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη Ε.Ε.
Η εφημερίδα «The Guardian» αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Ελληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση, ενώ όπως λέει για τους υπόλοιπους είναι εύκολο να καταφύγει κανείς σε στερεότυπα. Μάλιστα, δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της «Eurostat», η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν στο διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου