3/12/11

Αφγανιστάν: Την υποχρεώνουν να παντρευτεί τον βιαστή της!

Χάρη δόθηκε σε μια Αφγανή που είχε καταδικαστεί για μοιχεία, όταν τη βίασε ένας συγγενής της, ο οποίος την άφησε και έγκυο!...

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι μετά από πιέσεις χιλιάδων ανθρώπων διέταξε τελικά την απελευθέρωσή της με ένα όμως όρο: να παντρευτεί τον βιαστή της!
Περίπου 5.000 άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση ζητώντας την απελευθέρωση της Γκιουλνάζ, που φυτοζωούσε επί δύο χρόνια στη φυλακή, μετά τον βιασμό της από έναν συγγενή στην κατοικία της. Η γυναίκα αυτή μεγάλωνε το παιδί της στο κελί της στην Καμπούλ.
Μετά από την έντονη κατακραυγή που προκλήθηκε από την υπόθεση αυτή, ο πρόεδρος Καρζάι συγκάλεσε σύνοδο αξιωματούχων του δικαστικού σώματος, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν χάρη στη γυναίκα, δήλωσε εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι εν λόγω αξιωματούχοι εκτίμησαν επίσης ότι η Γκιουλνάζ θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, για να μην κινδυνεύσει μετά την απελευθέρωσή της, λόγω του στιγματισμού που πλήττει τα θύματα βιασμού στη χώρα αυτή.
«Εχει συναινέσει στον γάμο αυτό, αλλά μόνο αν η αδελφή (του βιαστή της) παντρευτεί τον αδελφό της», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτή η απαίτηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι ο σύζυγός της δεν θα την κακοποιήσει σεξουαλικά στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου