2/12/11

Αχισε η δίκη του Παύλου Ψωμιάδη της "Ασπίς Πρόνοια" για πλαστή εγγυητική 550.000 ευρώ


Με ενστάσεις και δικονομικά αιτήματα άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη του προφυλακισμένου προέδρου του «Ομίλου επιχειρήσεων Ασπίς», Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως...
Η υπόθεση που τον φέρνει στο εδώλιο, αφορά σε πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550.000 ευρώ που προσκόμισε στην "Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης" για να παραμείνει ανοιχτή και σε λειτουργία η εταιρεία «Ασπίς Πρόνοια».
Στο ακροατήριο εμφανίστηκαν, μέσω των δικηγόρων τους, χαμένοι επενδυτές του ομίλου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου και τους απέβαλε,  θεωρώντας ότι για αυτήν την κατηγορία δεν έχουν έννομο συμφέρον. Συνεπώς, στα έδρανα της πολιτικής αγωγής παραμένουν μόνο οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου και της «Ασπίς Πρόνοια».
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί, ενώ το Δικαστικό Συμβούλιο παρέτεινε με βούλευμά του την προσωρινή κράτηση του Παύλου Ψωμιάδη για άλλους έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου