6/12/11

"Ο.Κ." και από το ΔΝΤ για την έκτη δόση με συνεισφορά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ

Το θρίλερ με την έκτη δόση έλαβε τέλος, αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άναψε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Θα συνεισφέρει 2,2 δισ. ευρώ, οπότε μέχρι...
τις 15 Δεκεμβρίου ανααμένεται να εισρεύσει "ζεστό" χρήμα στα κρατικά ταμεία. Σε συνεδρίασή του με θέμα την πέμπτη αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, το ΔΝΤ είπε το "ναι".
Αίσθηση προκάλεσε η σφοδρή αντίδραση του εκπρόσωπου της Βραζιλίας, ο οποίος αντέδρασε για την απόφαση και μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση επιτρέπει την άμεση εκταμίευση ποσού 2,2 δισ. ευρώ, του ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Είχε προηγηθεί η έγκριση από το Eurogroup, που είχε συνεδριάσει στις 29 Νοεμβρίου. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα έχουν εισρεύσει συνολικά 8 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία της Ελλάδας.
Κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου