1/12/11

Κάτι "ξυπνάει" στην καταπιεσμένη κομματική δομή... Παρέμβαση 10+1 σημείων έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Με κείμενο - παρέμβαση 10 +1 σημείων  από έξι βουλευτές του κόμματος, μπήκε ο τελευταίος μήνας του χρόνου για το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους...
Κώστα Καρτάλη, Παναγιώτη Ρήγα, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Οι έξι βουλευτές ζητούν άμεση συντεταγμένη και καταστατικά κατοχυρωμένη προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και σε πρόσωπα, πριν από τις εθνικές εκλογές.
«Εάν όλα γίνουν θεσμικά και συντεταγμένα, δεν κινδυνεύει η συμφωνία στήριξης και το PSI, ούτε η πορεία της κυβέρνησης, για την επιτυχία της οποίας έχουμε, άλλωστε, δεσμευθεί. Δεν κινδυνεύει ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ», αναφέρουν οι έξι βουλευτές του Κινήματος.
Το άρθρο των βουλευτών επιγράφεται ως «10+1 σημεία για το ΠΑΣΟΚ των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών» και εκτός της προαναφερθείσης πρότασης, οι έξι επισημαίνουν ότι:
1) Τα δύο τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ "προσάρμοσε το πολιτικό του πρόγραμμα στο μνημόνιο (αντί δηλαδή για το αντίθετο) και εγκλώβισε ασφυκτικά το κόμμα στην κυβερνητική πολιτική.
2) Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει μια ειλικρινή αποτίμηση της πορείας του.
3) Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του.
4) Να παραμείνει στον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.
5) Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παρουσιάσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας.
6) Οι υπογράφοντες βουλευτές υποστηρίζουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που θα κινείται από την κατανάλωση στην παραγωγή, χωρίς την αποκλειστική εξάρτηση από την κρατική αρωγή.
7) Το ΠΑΣΟΚ να περιγράψει με ειλικρίνεια την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και "να μην διστάσουμε να υποστηρίξουμε ότι χρειάζονται αρκετά χρόνια - ίσως και μια δεκαετία - για να σταθούμε και πάλι όρθιοι, αλλά και να τολμήσουμε να δεσμευθούμε ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη".
8) Οι υπογράφοντες βουλευτές εκτιμώντας ότι "στις επόμενες εκλογές η Κεντροαριστερά και η Αριστερά θα διαθέτουν περίπου το 55% των ψήφων", προτείνουν, το ΠΑΣΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτή την νέα κοινωνική δυναμική.
9) Το ΠΑΣΟΚ "οφείλει να τολμήσει την ανανέωση ιδεών και προσώπων, γιατί η πολιτική χωρίς ανανέωση βαλτώνει".
10) Τέλος, οι υπογράφοντες βουλευτές διαφωνούν με την αντίληψη ότι "η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ είναι μια εσωτερική κομματική υπόθεση, για την οποία έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε στο μέλλον" και επισημαίνουν ότι "η δημοκρατία έχει ανάγκη από ισχυρά κόμματα, ιδίως σε περιόδους κρίσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου